luni, 14 aprilie 2014

Bicicleta – relaxare si sanatate

Elibereaza-te de stresul cotidian si fa o plimbare cu bicicleta! Este cunoscut faptul ca mersul pe bicicleta genereaza o stare de bine, dar stiai ca este si o metoda terapeutica pentru sistemul cardiovascular, respirator, digestiv si osos?
Iti prezentam mai jos beneficii ale mersului cu bicicleta.
Ciclismul reduce riscul producerii unui accident vascular cerebral cu pana la 50%, dar si nivelul colesterolului.
Prin adoptarea posturii corecte in timpului mersului cu bicicleta (cu trunchiul aplecat usor in fata) si prin miscarile regulate ale picioarelor in timpul pedalarii, cu partea inferioara a spatelui intarita, se previne riscul aparitiei herniei de disc.
In timpul plimbarii cu bicicleta sunt stimulate vertebrele dorsale, iar 75% din greutatea corporala este sustinuta de sa, astfel incat genunchii nu sunt suprasolicitati.
Creierul este eliberat de stres, este oxigenat, iar creativitatea este dezvoltata in timpul pedalarii. Studiile arata ca oamenii care folosesc frecvent bicicleta sunt feriti de boli psihice si prezinta un risc scazut de depresie.
Pedalarea stimuleaza circulatia sangelui, astfel previne aparitia varicelor si a vergeturilor si reduce celulita.
Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pedalarii in aer liber. Rezultatele mersului cu bicicleta apar dupa 20 de minute de pedalare. Iti recomandam 45-50 de minute de mers cu bicicleta de trei ori pe saptamana, pentru rezultate optime.
Ai nevoie de mai multe motive pentru a alege mersul cu bicicleta?
Speram ca te-am convins. Spor la pedalat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu